2010. április 25., vasárnap

Szőnyeg- és kárpittisztítás


1. Első lépés a felület alapos kiporszívózása. A leghatékonyabb módszer, ha kefés, úgynevezett porolófejjel ellátott porszívót használunk, mert segítségével a makacsabb, vagy mélyebben ülő szennyeződéseket is fellazíthatjuk illetve eltávolíthatjuk.

2. Második lépés erősen szennyezett felületek vegyszeres előkezelése, a folttisztítás. Ügyelni kell, hogy mindig az alacsonyabb koncentrátumú vegyszeres oldattal végezzünk próbatisztítást és mértékletesen növeljük a tisztítószer mennyiségét a munkaoldatban, addig, amíg a megfelelő tisztítóhatást el nem érjük vele. Mindezeken kívül még az alábbiakra kell figyelmet fordítani:

3. A harmadik lépés a Szőnyeg és Kárpit tisztítás, amelyek az alábbiak lehetnek Extrakciós szőnyeg és kárpit tisztítás - a legelterjedtebb tisztítási technológia. A felületre szőnyegtisztító gép segítségével kipumpáljuk a vegyszeres permetet, majd a hatásidő kivárását követően megismételjük az eljárást, de ezt követően fel is szívjuk a felületről a szennyezett vegyszeres vizet. Fontosnak tartom, hogy azokon a tisztított felületeken, ahol az ember bőrével közvetlenül érintkezhet, végezzünk tiszta vizes öblítést, aminek segítségével csökkenthető a bőr irritáció.


Habos szőnyeg- és kárpittisztítás.

Jobban kíméli a textil felületet, mert nem áztatjuk el vizes oldattal.
A gyors és hatékony tisztítás érdekében cégünk habgenerátoros gépeket alkalmaz, valamint olyan szőnyegtisztítóhoz kapcsolható hengerkefés fejet, ami a szőnyeg szálai közé bedolgozza a habot. Mivel csak habbal dolgozunk, ezért gyorsan megszárad a felület. Ezt követően szükséges a porszívózás megismétlése, amihez elsősorban ipari szűrővel ellátott porolófejes porszívót használunk.


Cégünk a Por-se Bt a Santoemma Sabrina Maxi kárpíttisztítót használja, mely kárpittisztító használatának folyamata a következő:




1. tisztítóhab
2. kémiai hatás
3. a szennyezett hab felszívása



Száraz szőnyegtisztítás.

Célszerű minden olyan helyen alkalmazni, ahol a padlószőnyegek a napnak szinte minden időszakában intenzív használatnak vannak kitéve (hotelek, rendezvény termek, mozik, bevásárló központok), ezért nem marad elég idő a szőnyeg kiszáradására.
Minden tisztítás előtt elengedhetetlen a felület porszívózása (lehetőleg kefés porszívóval). A tisztító granulátumot kiszórjuk a felületre, ügyelve arra, hogy csak kisebb szakaszokban haladjunk, nehogy kiszáradjon a kiszórt granulátum. Ezt követi a szer bedolgozása a szőnyeg szálai közé, amit lágy szőrű, hengerkefés, szabályozható nyomóerővel rendelkező súroló géppel végzünk el, lehetőleg két irányból is. Minimális várakozási idő után következhet a szőnyegfelület újbóli kiporszívózása, amivel eltávolítjuk a granulátum által megkötött szennyeződéseket a szőnyeg mélyebb felületéből is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése