2014. április 23., szerda

Pollennaptár (pázsitfűfélék)


forrás: HáziPatika.com

Idén, a szokatlanul enyhe időjárás miatt, korábban kezdődött az allergia szezon, mint, általánosságban szokott.
Ahogy, az a pollennaptáron is látszik, lassan támadásba lendülnek a pázsitfűfélék, amik az egyik leggyakoribb kiváltó okai a pollenallergiának. Jól ismert tünetei: tüsszögés, orrdugulás, orrfolyás, a szemek és az orr viszketése.
A világ legelterjedtebb növénye a fű. Csak Magyarországon, több mint 240 alfaja él. A fűfélék pollenje a széna nátha mellett, okozhat bőrtüneteket - kiütéseket, csalánkiütés-szerű elváltozásokat is.
A mostani időjárás, a sok eső, a meleg napocska, nagyon kedvez a fű-, a gaz-, és a gyomnövények növekedésének. Szomorú, hogy elhanyagolt zöldterületekkel lépten-nyomon találkozhatunk, pedig, lakott területeken, a pollenkoncentráció hatékonyan csökkenthető lenne gyomirtással, fűnyírással.

Az allergia kezelésére számtalan cikket lehet olvasni. Legfontosabb, a korai felkészülés az allergia szezonra. Akár, már a téli hónapokban el lehet kezdeni azt. Ez, mindenkinek saját felelőssége.
Sok oldal ígér évekre ható megoldást, de személy szerint én nem ismerek senkit, aki, ezt az egészségügyi problémát, le tudta volna győzni, maradéktalanul és hosszú távon. Ezért, ez a blogbejegyzés meggyógyítani nem tud senkit.
Amit viszont tud, és szeretne, felhívni mindenki figyelmét, hogy odafigyeléssel, felelősségteljes zöldterület kezeléssel, rendszeres fűnyírással, gazvágással, gyomirtással sokat tehetünk egy élhetőbb világért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése